Tirsdag 10. juni '97
Godt i farta!
Oversikt over reisebrevene
Etter å ha hørt tre meget dårlige foredrag om internett, intranett og ny teknologi, og bare to som holdt en viss kvalitet, har jeg nå gitt opp dette temaet og valgt å satse på ting som er morsommere.

Det siste seminaret jeg fikk med her på IABC-konferansen var om kreativitet og det å få frem galskapen i seg selv (hvilket for min del ofte går helt av seg selv ..). Innleder var William Boon, som er professor i landskapsarkitektur ved Iowa State University. Under er gjengitt (nokså løst) noen typiske utsagn fra hr. Boon, som kan gi et bilde av budskapet hans. Satt på trykk kan det virke litt overfladisk og amerikansk, men tro meg – han fikk opp stemningen og selvtilliten hos alle de ca. 200 i salen.
  • «Vaner er som en myk seng; behagelig å legge seg ned i, vanskelig å komme ut av»
  • «Hva er kreativitet? Evnen til se det samme som alle andre, men tolke det annerledes.»
  • «Hvordan få en ide? Arranger en brainstorm, få på bordet alle mulige ideer dere kan komme på – og kast dem i søppelbøtta. De virkelige ideene er de du så kan komme opp med.»
  • «Narrens rolle: Å fortelle kongen med humor det ingen andre kunne si uten å få hodet kappet av.»
  • «Bli omvendt paranoid: Tro at verden er ute etter å gjøre deg godt.»
  • «Det er aldri for sent å bli den du kunne ha vært.»

Texmex
Dagens lunsj ble tilbrakt sammen med Hanne og Lars, sønnen hennes som skal begynne å studere på Berkley-universitetet i San Francisco til høsten. Han er kommet hit for å ordne med bolig og praktiske ting før han tar sommerferien i Norge.

Det skjer tydeligvis ofte noe på Century City, og i dag hadde vi gleden av å overvære en fargerik gruppe meksikanske (?) folkemusikere som reklamerte for en større festival som er i vente om en ukes tid. Lyd og bilder kan nytes ved å klikke på pekerne til høyre på denne siden.

På kvelden var Hanne, Lars og jeg oppe på «Sunset Strip», hvor all moroa er ... og spiste cajun-middag på «The House of Blues», som er blant LAs mer attraktive utesteder med livemusikk hver kveld. Denne kvelden var det et transeband (kom vi frem til etter lengre diskusjon) som hadde minimale instrumentelle ferdigheter, men masse Los Angeles-sound (dvs. grøt med mye energi). De kunne passet på Blitz, Hanne holdt ut – det var tross alt hennes forslag å gå hit.

I morgen er det opp tidlig og avgårde til San Francisco, hvor nye utfordringer venter. Før den historien kommer, la meg nevne at jeg ble stoppet opp av en ung, sjarmerende kvinne i Century City i dag, som lurte på om jeg hadde kjøpt solbrillene mine der på stedet – hun skulle gjerne ha slike selv! Alle som har sett solbrillene mine, vil trolig mene at de etter norske forhold best kan beskrives som «harry». Vel, de er altså faktisk kjøpt i Paris for drøyt to år siden og skårer altså høyt på motetoppen i LA! Bare så dere vet det. I'm flattered.


Foredrag om kreativitet – med innlagt dans, selvfølgelig.

TexMex med mye lidenskap, gutta boys drar buen. Vil du høre hvordan musikken lød?
Her er lydkuttet!


En av de mange smørsjarmørene som underholdt lunsjen.


La det ikke være tvil – dette er Los Angeles (vel ... bildet er hentet fra et postkort nede i kiosken, men jeg har vært nesten så nær dette aldeles usjarmerende, men vissnok betydningsfulle reklameskiltet.)