Søndag 8. juni '97
Meget myk start
Oversikt over reisebrevene
Du kan ikke ha vært i Los Angeles uten å ha sett Hollywood-skiltet oppe i åsen og vært på Long Beach. Så det har Hanne og jeg tatt konsekvensen av i dag. Nå viser det seg imidlertid at det tar ca. 2 timer å kjøre til Long Beach! Det er ufattelige avstander hvis man skulle finne på å forlate freewayene. Dermed har vi hatt god tid til å prate litt, hvilket jo kan være både hyggelig og nyttig. En søndagstur på Long Beach er også meget behagelig på alle måter.

Siden i går er altså Hanne dukket opp. Da jeg møtte henne på konferansehotellet i går ettermiddag, var hele området sperret av kanskje ti tusen mennesker, som feiret innkomsten til AIDS-sykkelløpet som hadde gått fra San Francisco til LA, og som visstnok innbrakte ca. 9 milioner dollar. Det var en meget amerikansk forestilling med tårevåte appeller, vitnesbyrd og entusiastiske bifallsytringer.

Kvelden i går ble tilbrakt utendørs sammen med Hanne på en liten italiensk restaurant i Santa Monica. Faktisk var det et yrende folkeliv, som en varm kveld på Karl Johan og vel så det, men en mye vennligere atmosfære uten fulle ungdommer etc. Samme kvelden i Santa Monica arrangerte TV-stasjonen MTV sin årlige prisutdeling med stor festivitas og masse haloi (må vi tro) – hvilket vi ikke så noe som helst til ...

Konferansen har ikke kommet ordentlig i gang ennå. Det har bare vært en slags åpningssesjon med orienteringer og bli kjent-øvelser. Så nå har vi truffet Jeff fra Orlando, Joyce fra Australia og to damer fra hver sin bedrift i San Francisco-området. Det er en meget lett og grei tone, så får vi se på det faglige innholdet når første sesjon starter kl. 8.15 i morgen tidlig (opp kl 6 ...). Derfra og utover er programmet mitt nokså fullstappet. Det er godt å ha fått en myk start.

Masse hilsener fra
-- tom :-)
(som nå begynner å ha såpass kontroll at det er riktig hyggelig med alle de små situasjonene i matvarebutikken, med parkeringsvakten, resepsjonisten osv. Når noen spør «How are you» (og det gjør de hele tiden) skal man raskt svare «Oh' I'm fine, how are you!?»).

Hanne Løchstøer i behagelige omgivelser.


AIDS-sykkelløpet samlet noen tusen personer.


Skyline. Men byen er egentlig meget flat og legger beslag på enorme arealer.


Nesten folketomt på Long Beach. 24 varmegrader er altfor kaldt ...


Noen bolighus – rett og slett.